Meet the team

ONTMOET ONZE COLLEGA’S

Emile Goeting

Sinds 1994 werk ik met enthousiasme als fysiotherapeut.

Ik heb in verschillende praktijken en ziekenhuizen gewerkt en sinds 2001 ben ik praktijkhouder van deze veelzijdige praktijk. De praktijk is uitgegroeid tot een fijne werkplek waar ik me thuis kan voelen. Het is een plezier om met mijn collega’s en met cliënten te werken.

Een brede interesse heb ik in mijn vak en in mensen. Fysiotherapie is een mooi vak en als fysiotherapeut probeer ik te kijken naar de mens als geheel en naar de klacht vanuit verschillende invalshoeken. Het ontstaan van een klacht heeft meestal een samenloop van meerdere factoren en zo probeer ik daar ook naar te kijken bij de behandeling. Ik ben erg geboeid door de psychosociale en emotionele context van het ontstaan van klachten en de invloed die dat kan hebben op het menselijk welzijn en op gezondheid. Daarom heb ik mij verdiept in psychosomatiek.

Schouderklachten zijn een aandachtsgebied van mij. De schouder is een uiterst complex functionerend gewricht. en is het is bekend dat mensen langdurig met schouderklachten te maken kunnen hebben. De laatste jaren ben ik daarom actief om bij te scholen op het gebied van de schouder en de omliggende structuren. Dat doe ik op verschillende wijzen, waarbij ik cursussen volg vanuit het perspectief van de fysiotherapeut maar ook vanuit het perspectief van de orthopedisch specialist. Daardoor heb ik ook enkele schouderoperaties kunnen bijwonen wat zeer leerzaam is geweest. In de loop van 2016 en 2017 staat een aantal cursussen gepland waaronder ook een snijzaaldag om beter inzicht te verkrijgen in de complexe anatomie van de schouder.  

Ik ben ontzettend trots op mijn zonen Jasper en Matthijs. Met hun probeer ik veel tijd vrij te maken om gezellige en avontuurlijke dingen te doen. Verder houdt ik erg van lekker koken en eten en reizen.

Paul Hutting

Ik ben sinds 2005 werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Entermotion. De laatste jaren heb ik vooral geïnvesteerd in cursussen die aansluiten bij psychosomatische klachten. Hyperventilatie, lage rugklachten en een pijnlijke stijve nek zijn voorbeelden van klachten die met spanning te maken kunnen hebben. Ik vind het zelf belangrijk om mensen als geheel te behandelen en te begeleiden. Daarbij behandel ik naast de lichamelijke klachten ook andere zaken die van invloed kunnen zijn op het herstellen van de klacht. Het omgaan met spanning hoort daar ook bij. Sinds 2012 ben ik begonnen met zijnsoriëntatie om mij als mens verder te ontwikkelen. Zorgeloosheid, gemak, mildheid en ontspanning zijn belangrijke kenmerken die bij zijnsoriëntatie horen en naadloos aansluiten bij mijn werk als fysiotherapeut.

Behalve psychosomatische klachten ben ik ook graag werkzaam op revalidatie gebied. Mensen met nieuwe gewrichten behandelen geeft mij veel voldoening. Het is altijd mooi om te zien dat mensen steeds meer activiteiten kunnen gaan hervatten en weer hun oude leven terug krijgen. In 2013 ben ik aangemeld bij Claudicationet waarmee ik me wat meer ga specialiseren op het gebied van vaatlijden. Het belangrijkste onderdeel daarvan is het geven van looptraining aan mensen met etalagebenen. De resultaten die je kunt bereiken door mensen te motiveren en enthousiast te maken tijdens de looptraining zijn vaak verbluffend! Daarom heb ik in 2014 de cursus motiverende gespreksvoering gedaan. Motivatie is de brandstof voor veranderingen in het leven. Door gemotiveerd te zijn krijgen we vat op ons leven en zijn we in staat om voor ons lichaam te zorgen.

Catelijne Kuijpers

Met veel plezier werk ik sinds 2009 in deze praktijk. In 2003 ben ik afgestudeerd en sindsdien heb ik in een aantal verschillende praktijken gewerkt. Ook heb ik een periode in Ghana (2004) en in Papoea Nieuw Guinea (2007/2008) gewerkt.

Momenteel werk ik drie dagen per week, op maandag,dinsdag en donderdag. Mensen behandelen en klachtenvrij de deur uit laten gaan of op weg helpen naar verbetering van de klachten geeft mij veel voldoening. Ik probeer mensen inzicht te geven in de klachten en een stukje bewustwording van het lichaam mee te geven zodat zij begrijpen waar de problematiek vandaan komt en er daardoor zelf beter mee om kunnen gaan en mogelijk kunnen voorkomen.

Roger Pijpers

Sinds 1991 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Na een jaar in Duitsland en 17 jaar in Zwitserland gewerkt te hebben, ben ik einde 2007 naar Nederland terug gekomen. En werk sindsdien met veel plezier bij Entermotion. In het buitenland heb ik in alle mogelijke disciplines van de fysiotherapie gewerkt, van particuliere praktijken tot orthopedische- en neurorevalidatie.

Sinds 1997 ben ik manueel therapeut en ben toen aansluitend osteopathie gaan studeren. Vervolgens heb ik de opleidingen Cranio-Sacraal therapie, toegepaste kinesiologie, humanistische psychologie, Reiki, mindfulness, medical taping en toegepaste hersenfysiologie gedaan.

Mijn visie op klachten is dat deze wel in het lichaam te vinden zijn , maar de oorzaken vaak emotioneel of mentaal zijn. Het lijf is als het ware het dashboard, en de kunst is het om onder de motorkap te kijken om het probleem op te lossen. Klachten hebben ook niet zelden vele facetten en ik probeer deze allemaal te belichten. Hoe meer de patiënt inzicht krijgt in zijn klacht, hoe beter hij of zij deze kan ‘handelen’. Samen met de patiënt ga ik kijken hoe hij of zij in het dagelijks leven vrijer en met meer plezier kan functioneren. Humor speelt hierbij, in mijn ogen een belangrijke rol.

Een van de mooiste ervaringen blijft het behandelen van kinderen en dan met name baby’s.

In mijn ogen kun je met cranio-sacraal behandelingen heel snel en effectief de mooiste resultaten bereiken. En het is enorm dankbaar om dit te doen. Bijvoorbeeld huilbaby’s zijn in de regel binnen 2 behandelingen weer rustig en als prettig neveneffect kunnen de ouders ook weer doorslapen.

Erik Gerritsen

Sinds 1990 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 1995 ook als manueel therapeut. Ik heb in diverse praktijken gewerkt en ook heb ik 14 jaar lang een eigen praktijk gehad. In 2013 ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan bij Entermotion.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van diverse klachten. Ik heb mijn kennis verbreed door het volgen van scholing, waaronder Cranio-Sacraal Therapie, Viscerale Therapie, NDT (Neuro Developmental Treatment), NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en Mindfulness.

Mijn visie is dat klachten nooit op zichzelf staan. Wanneer ik een klacht behandel, kijk ik naar het lichaam als geheel. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten als hoofdpijn of rugpijn voortkomen uit spanningen in of rond de darmen. Door deze spanningen op te heffen, kunnen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

In mijn behandelingen kies ik naast de ‘hardere’ manipulaties uit de Manuele Therapie vaker, en ook liever,  voor de ‘zachtere’ gebruikstechnieken uit de Cranio-sacraal Therapie en de Viscerale Therapie. Met deze vorm van behandelen heb ik vaak goede resultaten behaald!

Naast het behandelen van mensen heb ik me ook toegelegd op het behandelen van dieren. Ik behandel met name paarden en dit doe ik met behulp van osteopathie.

Paula de Koning

Sinds juli 2005 ben ik met veel plezier werkzaam bij Entermotion. De opleiding heb ik in Breda aan de Avans Hogeschool gevolgd.

De meeste affiniteit heb ik met sportgerelateerde klachten en revalidatie. Hierin ben ik mezelf dus ook gaan specialiseren. In 2009 heb ik de opleiding ESP sportfysiotherapie afgerond. Tevens heb ik deel mogen uitmaken van de medische staf van verschillende sportclubs. Onder andere bij Matrixx Magixx dames (basketbal), NBB (basketbal, Nederlands Team dames U20) en AWC dames (voetbal)

Verder staan op mijn lijstje ook een cursus schouderrevalidatie en nog voor het einde van 2014 een cursus knierevalidatie. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en zo op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Wat het werken als fysiotherapeute zo leuk maakt is het contact met mensen. Het geeft me voldoening om bij het optreden van een verscheidenheid aan klachten te kunnen helpen en zo de kwaliteit van leven voor iemand te kunnen verbeteren. De mens als geheel zien vind ik hierbij erg belangrijk.

Bij Entermotion ervaar ik de sfeer en collegialiteit bovendien als bijna uitzonderlijk goed. Dit maakt dat iedereen zichzelf kan zijn, en er veel vertrouwen is. Een goede basis voor goed herstel!

Leonie Oost

Ik ben Leonie Oost, algemeen fysiotherapeut bij Entermotion. Ik ben in 2008 afgestudeerd aan de hoge school van Nijmegen. Voor mijn studie fysiotherapie heb ik de opleiding sociaal pedagogisch werk afgerond. Door deze opleiding heb ik me kunnen ontwikkelen op sociaal vlak, wat in de fysiotherapie goed van pas komt.

Tijdens de opleiding fysiotherapie heb ik de voorkeur gekregen voor het werken in de eerstelijns praktijk. Na mijn opleiding kon ik direct waarnemen bij Entermotion en werk er al sinds mijn afstuderen.

Mijn interesses liggen voornamelijk bij sportgerelateerde en orthopedische klachten. Na de opleiding heb ik me verdiept in medical taping en MTM (Manuele Therapie volgens Marsman).

Het helpen van mensen, de afwisseling van het werk en de leuke collega’s maken het erg plezierig om dit beroep in deze praktijk te mogen uitoefenen.

Mariette Kleinveld

Ik ben sinds 15 april 2010 de praktijkassistente van Entermotion.

Super blij dat ik deze kans kreeg en voor mijzelf de uitdaging ben aangegaan om te switchen van baan.

Inmiddels heb ik helemaal mijn draai gevonden in dit warme nest. Mijn werkzaamheden zijn dagelijks van 8 tot 12 uur en bestaan uit het aannemen van de telefoon, het maken van afspraken, het declareren en factureren, een boodschap doen, wassen en afwassen kortom van alles wat en dus heerlijk afwisselend.